2.8.2020

Ihmiskunnan loppulaukka


Teos: Ihmiskunnan loppulaukka
Kirjoittanut: Arto Paasilinnan
Luettavaa 234 sivua



Nautinko edelleen yhtä paljon Arto Paasilinnan tekstistä? On väärin, jos sanon, etten nauttia yhtään, mutta en suinkaan yhtä paljon kuin ennen, aika, jolloin luin Jäniksen vuosi tai Hurmaava joukkoitsemurha tai Onnellinen mies. Erityisesti Hurmaava joukkoitsemurhan kanssa minulla oli erityisen paljon hauskoja hetkiä.

Tämä taisi olla viimeinen kirja Paasilinnasta, mitä luin. Maahanmuuttajana elämä pohjolassa ei ole niin tasaista, että voisi ottaa niin rennosti ja nauraa Paasilinnan juttuisilla. Tosi elämän henkiset haasteet ovat väijytyksessä hetki hetkellä. Elämän jokainen päivä itsestään on uusi taistelu. Vihollinen on sama, eli vastoinkäyminen, mutta se muuttaa muotojaan. Siksi joka päivä jostain on saatava voimat, jotta eväitä riittää päästäkseen ylös sängystä seuraavana aamuna.

Se että osaa nauraa Paasilinna puheella, itsestään on pieni ihmeen toteutus suomen kielen edistyksen saralla. Myönnän, että oli hauska lukea myös tämän kirjan, mutta on pakko edetä raskaammilla jutuilla, jos meikäläinen tahtoo vielä maistaa itse suolatulla hetkillä, jotta masennus ei pääsee polttamaan ilon juureltaan.

2 kommenttia:

  1. Olen itsekin Paasilinnan kirjoja nuorempana lukenut ja todennut, että niihin tahtoo kyllästyä. Pari voi lukea ihan hyvillä mielin, mutta sitten kaipaa jo jotain muuta. En muutenkaan ole mikään kevyen kirjallisuuden ylin ystävä.

    Kirjallisuuden ulkopuolelta haluan vielä sanoa, että toivon sinun pääsevän yli arjen haasteista ja mielen murheista. Joskus elämä lannistaa oli maahanmuuttaja tai ei. Suomessa vastoinkäymiset tuntuvat vielä tuplaantuvan talvisin ja syksyisin, kun on koko ajan pimeää. Energiaa ja iloa pitää hakea pienistä asioista, jos ei suurempia ole. Toivottelen siis parempaa syksyn jatkoa ja elämääsi positiivisia käänteitä! Terveisin, Hilkka/Kirjaviidakko (supermood.vuodatus.net)

    Ps. Vinkki! Voisitkohan vaihtaa sieltä blogin asetuksista kommenttiasetukset niin, että kaikki (myös sähköpostilla tunnistautuvat) saavat kommentoida. Nyt en päässyt kommentoimaan muulla kuin tällä Google -tilillä. Sinulla on hyvä blogi, ansaitset enemmän palautetta. Ehkä sitä voisi tulla useammin, jos avaisit kommentoinnin?

    VastaaPoista
  2. Hei Hilkka,
    Kiitos paljon kommenteistasi. Olet upea ja positiivinen ihminen. Olen kovasti halunnut vaihtaa ajatuksia somalaisiin, joita kiinnostaa lukemista ja kirjoittamista. Sitä olen kovasti myös itse harrastanut. Mutta ehkä minun pitää olla enemmän aktiivinen.
    Arvostan tosi paljon hyvistä vinkeistä.
    Toivottavasti taas jaksat vierailla tällä sivulla ja toki mielellään luin myös sinun juttujasi.

    Parhaat terveisin

    VastaaPoista